Concert ZomerOrkest Nederland


Het ZomerOrkest Nederland geeft vrijdag 28 juli om 20.00 uur een concert op de Markt. ZomerOrkest Nederland (kortweg ZON) heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten. Door het geven van concerten in een informele setting belicht het orkest de vele kanten van blaasmuziek. In een casual outfit worden de concerten gegeven op terrassen, in parken, op campings, braderieën of midden in een winkelcentrum. Het ZON is qua muziekstijl van alle markten thuis, van Barok tot Rock.
Het ZON gaat sinds 1987 jaarlijks op tournee en is uitgegroeid tot een begrip binnen de Nederlandse muziekwereld. De laatste jaren verzorgt het ZON ook een optreden in Wageningen. Het ZON geeft zo veel mogelijk jonge muzikanten de kans om in een goed en gemotiveerd orkest mee te spelen. Om dit te bereiken wordt het ZON elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland. Zij studeren in korte tijd een uitdagend programma in onder leiding van twee jonge enthousiaste dirigenten.
Speciaal voor deze tournee is het stuk ‘In the Distance’ gecomponeerd door Arend Gerds. Dit stuk beleeft haar wereldpremière tijdens het tournee. De solist van dit jaar heet Julian van der Linden, op altsaxofoon zal hij het virtuoze stuk ‘Saxpack’ ten gehore brengen.

Reacties zijn gesloten.