Feestweek 25-jarig jubileum natuurgebied Blauwe Kamer


Op 2 juli is het 25 jaar geleden dat de zomerdijk langs de Nederrijn werd afgegraven. De rivier kreeg vrij spel in de uiterwaarden. Vandaag de dag is de Blauwe Kamer een internationaal toonaangevend riviernatuurgebied. Dit jaar viert de Blauwe Kamer zijn zilveren jubileum. Van zaterdag 24 juni tot en met zaterdag 1 juli wordt een feestweek georganiseerd.

In de Blauwe Kamer is een heus broedparadijs voor vogels ontstaan. Er zijn honderden soorten te zien, waaronder aalscholver, zilverreiger en lepelaar. Sinds twee jaar wordt ook de zeearend waargenomen. Ook vossen, bevers en hazen voelen zich thuis in de Blauwe Kamer, evenals de konikpaarden en galloway runderen die het gebied begrazen. Jaarlijks wordt het natuurgebied door ruim 50.000 mensen bezocht. Vrijwilligers van Utrechts Landschap zijn in het gebied actief als gids, klusser of bemensen het informatiecentrum. Zij hebben de organisatie van deze feestelijke week op zich genomen, met als resultaat onderstaand programma.

Zaterdag 24 juni
10.00–16.00 uur markt met streekproducten, ambacht en kunst
11.30–12.30 uur excursie voor kinderen met hun (groot)ouders
11.30 uur opening expositie ‘ Natuurontwikkeling langs de Nederrijn’ met wethouder Kleijn (gemeente Rhenen)
13.30–14.30 uur excursie voor kinderen met hun (groot)ouders
15.30 uur jubileumvaart over de Nederrijn – van de Blauwe Kamer naar de Palmerswaard en vice versa
Woensdag 28 juni
14.00 uur kinderen gaan op stap met de boswachter
Zaterdag 1 juli
19.00 uur feestelijke excursie met zomerfruit, honingwijn en muziek

Deelname aan de excursies is gratis (m.u.v. de jubileumvaart). U kunt reserveren via www.utrechtslandschap.nl/activiteiten.
Advies: kom in verband met verwachte drukte op de fiets

Reacties zijn gesloten.