Gruwelijk leuke activiteiten tijdens de Kinderboekenweek


Griezelen is het thema van de Kinderboekenweek dit jaar, met als motto: gruwelijk eng. Natuurlijk staan dan de griezeligste boeken centraal in de bblthk. Maar er zijn ook gruwelijk leuke Goochel-Theatervoorstellingen, gratis magazines over boeken en een Dikkertje Dap-filmarrangement. Niemand hoeft dus bang te zijn om de bblthk binnen te lopen tussen 4 en 15 oktober. Ook Boekhandel Kniphorst heeft een aantal leuke activiteiten.

Tijdens de Kinderboekenweek gaat ‘Dikkertje Dap’ in première, een film naar het bekende liedje van Annie M.G. Schmidt. Het Heerenstraat Theater en de bblthk organiseren er op zondagmiddag 8 oktober een filmarrangement bij. Die start om 13.00 uur in de bblthk met een workshop door Muziekcentrum Harlekijntje, daarna al zingend in optocht naar jet Heerenstraat Theater voor de allerleukste kinderfilm van het jaar. Voor kaartverkoop zie hier.

Op 9 en 10 oktober komen leerlingen van basisscholen groep 8 op uitnodiging naar de bblthk voor de Goochel-Theatershow ‘Sterke Verhalen’ van Goochelaar Jan. Je hoeft niet gruwelijk teleurgesteld te zijn als je niet met je klas de voorstelling van Goochelaar Jan bezoekt. Want op zondag 15 oktober om 11.00 en om 14.00 uur sluipt Jager Jan door de bblthk. Op zoek naar gruwelijke verhalen over boze wolven, mooie prinsessen, kwaadaardige stiefmoeders en hekserij. Een verteltheater met veel goocheleffecten voor kinderen van 4-12 jaar. Gratis kaartjes zijn te reserveren via info@bblthk.nl.

Vanaf 4 oktober zijn in de bblthk de gratis magazines De Kinderboekenkrant en De Voorleesgids, boordevol leestips voor de leukste boeken, en de Doe-krant met een extra katern over het thema van De Kinderboekenweek verkrijgbaar.

Reacties zijn gesloten.