Grafische expositie Casteelse Poort


Galerie Het Koetshuis bij museum De Casteelse Poort heeft een expositie van Piet Zegveld (Renkum) en José van Loon (Bennekom). De expositie blijft staan t/m 19 november.

Het werk van zowel Piet Zegveld als José van Loon is duidelijk grafisch van karakter, maar de beide kunstenaars wijken vervolgens ook weer af van elkaar. Zegveld houdt erg van het vierkant als uitgangspunt voor zijn vormgeving, terwijl Van Loon juist veel met ronde vormen werkt. De onderlinge verhouding van hun werk maakt hun dubbelexpositie extra spannend.
Het vierkant is voor Piet Zegveld in aanvang een neutrale vorm van eenheid, eenvoud en duidelijkheid. Hij houdt van zulke minimale beeldtaal. Toch zijn zijn schilderijen niet louter abstract; voor wie het wil zien zitten er voorstellingen in met elementen van iets landschappelijks. Dat bereikt Zegveld door het gebruik van beeldaspecten als kleur, structuur, ordening en afmeting.
José van Loon laat textielkunst zien in ronde vormen verpakt in glas. Haar werk geeft uitdrukking aan begrippen als aanraakbaarheid, aaibaarheid, schoonheid van detail en kwetsbaarheid versus kracht. Zij keert het binnenste buiten, het wezenlijke wordt omgezet tot een symbool, dat eenieder voor zichzelf kan vertalen naar een nieuw binnenste. Dat alles doet heel poëtisch aan.

Reacties zijn gesloten.