Richard Bona en Mandekan Cubano bij Jazz in Wageningen


Junushoff en Jazz In Wageningen organiseren maandagavond 16 oktober samen een uniek concert met de wereldberoemde bassist Richard Bona & zijn Mandekan Cubano. Een niet te missen kans om deze grootmeester live op het podium in Wageningen te zien.

De uit Kameroen afkomstige Richard Bona (1967) werd op zijn vierde opgenomen in het orkest van zijn grootvader en speelde zo ongeveer op alles wat los en vast zat. Op zijn 11e leerde hij gitaar spelen en op zijn 13e ontdekte hij de bas waarbij al snel de jazz in beeld kwam en vooral Jaco Pastorius als voorbeeld gold. In 1989 verhuisde Bona naar Düsseldorf en vandaar naar Parijs om muziek te studeren. In 1995 verhuisde hij naar New York en dat is sindsdien zijn uitvalsbasis. Jazz in Wageningen hoorde Richard Bona voor het eerst spelen en zingen bij Joe Zawinul. Diens dubbelalbum “World Tour” maakte meteen duidelijk dat het een verbijsterend goede bassist is met een gouden stem. Sindsdien speelde hij met heel veel beroemde muzikanten zoals Mike Stern, Chaka Khan, Bobby McFerrin, Herbie Hancock, Larry Coryell, Michael and Randy Brecker, George Benson, Branford Marsalis and Steve Gadd.

Het meest recente project van deze begenadigde muzikant is Mandekan Cubano. Bona en zijn zeskoppige band vieren met hun nieuwste album “Heritage” de Rootsmuziek uit Afrika, Zuid-Amerika en Cuba. Bijzondere fusion, rijk aan variërende klanken en ritmes. Fluweelzachte, swingende en stralende muziek.

Kijk hier voor meer info en het bestellen van kaarten.

Reacties zijn gesloten.