Tentoonstelling beelhouwer Marti de Greef in Het Depot


Beeldengalerij Het Depot organiseert voor de tweede maal een solotentoonstelling van beeldhouwer Marti de Greef, mede naar aanleiding van zijn 65e verjaardag. De tentoonstelling is te zien tot en met 28 januari 2018 in Villa Hinkeloord aan de Generaal Foulkesweg 64.

Rode draad in het oeuvre van Marti de Greef is de sterk fysieke aanwezigheid en aantrekkingskracht van zijn sculpturen. Ook al zijn de sculpturen in de loop der jaren steeds abstracter geworden, het spel met vormverhoudingen en volume leidt nooit tot vervreemding van de bron en de oorsprong: het lichaam. De eerder verschenen brochure en monografie van Marti de Greef zijn verkrijgbaar in de winkel van Het Depot en in Villa Hinkeloord.

Beeldengalerij Het Depot is een museaal podium voor hedendaagse beeldhouwkunst en stelt de ontplooiingskansen van de kunstenaar centraal: van mensen voor mensen. De collectie beelden bestaat uit torsen en fragmenten van het menselijk lichaam. Het Depot is gevestigd op drie locaties, die onderling met elkaar verbonden zijn door Arboretum De Dreijen. Het Depot biedt tentoonstellingen van hedendaagse beeldhouwers en op de hoofdlocatie een tentoonstelling over beide arboreta. Meer informatie op www.hetdepot.nl.

Reacties zijn gesloten.