Zing Nederlands met me


De beste manier om een taal te leren, is door het te zingen. Daarom is zondag 17 september de eerste Wageningse editie van Zing Nederlands met me. In het Huis van de Wijk Nude (Kortestraat 2) worden vanaf 15.00 uur een uur lang Nederlandse liedjes gezongen, van vroeger en van nu (inloop met koffie vanaf 14.45 uur). Iedereen is welkom: niet alleen mensen die Nederlands willen leren (expats, vluchtelingen, buitenlandse studenten), maar ook Nederlanders die zin hebben om te zingen. Want een beetje volume van mensen die de liedjes kennen, helpt prima om de nieuwelingen mee te krijgen.

In Wageningen is een enthousiaste groep vrouwen aan de slag gegaan om ook hier samen Nederlands te zingen. Het plan is om het vanaf nu elke derde zondag van de maand te organiseren. Het fenomeen komt oorspronkelijk uit België, en sinds 2016 vindt Zing Nederlands met me elke maand in Amsterdam plaats. Dat is zo’n succes, dat inmiddels steeds meer plaatsen aanhaken. Nu dus ook in Wageningen.

Het thema van deze eerste singalong is ‘Nederland’. Daarom staan op het programma Tulpen uit Amsterdam, Aan de Kust, 15 miljoen mensen, Ik hou van Holland en Opzij, opzij, opzij. En misschien gooien ze er nog een kinderliedje tegenaan. Henk Lameris begeleidt de zangers op piano. Meer info op de Facebookpagina van Zing Nederlands met me.

Reacties zijn gesloten.