Abdelkader Benali, Carolijn Visser en Lieke Marsman in de bblthk


Zondagmiddag 5 november zijn de schrijvers Carolijn Visser, Lieke Marsman en Abdelkader Benali te gast in de bblthk. Met voordrachten uit eigen werk en gesprekken over de gedachtewereld achter het schrijverschap. Aanvang 15.00 uur. Toegang: € 5,00.

Carolijn Visser is auteur van reisverhalen. Haar personages zijn bestaande mensen die ze heeft leren kenen tijdens jarenlange wereldreizen. Zo beschrijft ze barre levensomstandigheden in Tibet, Nicaragua en Argentinië. In haar meest recente boek Selma. Aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao (2016) reconstrueert ze het tragische leven van een Nederlandse vrouw in communistisch China.

Lieke Marsman is dichter en prozaschrijver. In 2010 verscheen haar poëziedebuut Wat ik mijzelf graag voorhoud dat een jaar later onder meer de C. Buddingh-prijs won. Haar eerste roman, Het tegenovergestelde van een mens (2017), met thema’s als klimaatverandering en identiteit, plaatst haar in de top van de jongere generatie Nederlandse schrijvers.

Abdelkader Benali is schrijver, journalist en programmamaker. Zijn meervoudig onderscheiden boeken gaan over brandende maatschappelijke kwesties zoals migratie, religie en multiculturele samenleving. De meest recente Brief aan mijn dochter (2016) is een autobiografisch opvoedboek en warme familiegeschiedenis in één. In 2018 is Benali voorzitter van de jury voor de Libris Literatuur Prijs.

Reacties zijn gesloten.