Abdelkader Benali in gesprek met Betsy Udink en Jaap Robben


Schrijver Abdelkader Benali gaat zondag 18 november in de bblthk in gesprek met zijn vakgenoten Betsy Udink en Jaap Robben. De middag begint om 15.00 uur. Toegang € 5,00.

Abdelkader Benali (1975) heeft al veel mooie boektitels op zijn naam staan. Daarnaast is hij actief als tv-programmamaker, geeft masterclasses schrijven en is met regelmaat interviewer van collega-schrijvers. Vanmiddag zal hij optreden als moderator van het gesprek met Betsy Udink en Jaap Robben.

Betsy Udink (1951) werkte als journalist voor onder meer NRC Handelsblad, De Volkskrant, Het Parool, Vrij Nederland en Trouw. Haar debuut uit 1990, ‘Achter Mekka’, beschrijft haar leven als diplomatenvrouw in het fundamentalistische Saoedi-Arabië. Sindsdien publiceert zij haar reiservaringen uit verschillende oosterse landen: in ‘Allah & Eva’ is dat Pakistan, in ‘In Koerdische kringen’ Irak. In 2015 verscheen ‘Meisjes van Atatürk, zonen van de sultan’, over de geschiedenis van Turkije.

Jaap Robben (1984) won met zijn romandebuut Birk de Boekhandelsprijs van 2015. Hij was al bekend als (stads)dichter en jeugdboeken schrijver van onder andere ‘Zullen we een bos beginnen?’ en ‘Als iemand ooit mijn botjes vindt’. In het meest recente ‘Zomervacht’ (2018) schrijft hij over een bijzondere familierelatie.

Reacties zijn gesloten.