Betoverende landschappen en vogels


In Museum De Casteelse Poort is t/m 14 juli de tentoonstelling ‘Betoverende landschappen en vogels’ te zien. Centraal staat het werk van twee kunstenaars: Nono Hoekstra (schilderijen) en Ida Kurniawan (bronzen beelden).

Nono Hoekstra begon haar opleiding aan de kunstacademie in Rotterdam, in de studierichting mode. Aansluitend startte zij een opleiding ambachtelijk schoenmaken. Na enige tijd miste zij echter het tekenen en bezig zijn met kleur. Zodoende besloot ze haar opleiding voort te zetten aan de Rietveld Academie in Amsterdam, in de richting textielvormgeving, als compromis tussen haar interessevelden mode, interieur en schilderen. In 1995 studeerde Nono Hoekstra daar cum laude af. Haar afstudeerproject, een combinatie van o.a. textiel en vrij schilderen, werd vanwege de uitzonderlijk hoge kwaliteit gehonoreerd met de Frijette Blokprijs. Na deze mijlpaal ontdekte Nono meer en meer haar passie voor schilderkunst, waar zij zich sindsdien op toelegt. Onderwerpen in haar werk zijn de mens in zijn vertrouwde omgeving en daarnaast, bij deze expositie te zien, het landschap.

Ida Kurniawan, geboren in Jakarta, Indonesië, is een autodidacte beeldhouwster en wordt al jarenlang getrokken door de beeldende kunst. Na een creatieve zoektocht heeft ze, geïnspireerd door de bronzen beelden en opleiding bij Frank Stoopman, haar passie gevonden bij het bronzen beeldhouwen. “Het mooie aan brons vind ik dat het materiaal mijn emoties en gevoelens kan vereeuwigen. Brons straalt zowel kracht als elegantie uit.” Haar beelden laten de schoonheid van het eenvoudige alledaagse leven zien. Inspiratie put ze uit haar omgeving. Het is voor haar belangrijk dat haar beelden de realistische werkelijkheid weergeven en elk een eigen verhaal vertellen. Inmiddels is Ida zes jaar actief als beeldhouwster. De opgedane ervaring als exposant in lokale kunstkringen heeft haar gestimuleerd haar werk te laten zien aan een breder publiek. Inmiddels exposeert zij bij kunstbeurzen en exposities in heel Nederland en is zij ook actief in België, Frankrijk en Denemarken.

Meer informatie op www.casteelsepoort.nl.

Reacties zijn gesloten.