Carnavalsintocht Jolleberg


De carnavalsintocht van de vier Wageningse carnavalsverenigingen, de Berggeiten, de Deurdouwers, de Pretkeujes en de Vadaenotten, trekt zaterdag 22 februari door de stad. Jolleberg, zoals Wageningen tijdens het carnaval heet, wordt dan weer op zijn kop gezet. De intocht start om 14.00 uur vanaf studentenvereniging Ceres, Generaal Foulkesweg 1B. Via Bergstraat, Hoogstraat, Emmapark en Niemeijerstraat worden de deelnemers rond 15.00 uur bij het stadhuis op de Markt (bordes) ontvangen.

Prins Chris de 1e en Page Linda van de Berggeiten, Prins Arjan de 1e en Prinses Maaike van de Pretkeujes, Prins Paul de 1e en Jonkheer Jan Benno van de Vadaenotten en Prins Pietje en Prinses Sharoon van de Deurdouwers ontvangen daar van burgemeester Geert van Rumund hun medailles met de stadssleutel. Kinderburgemeester Mats overhandigt een onderscheiding aan de jeugdprinsenparen van de vier verenigingen. Ook wordt het Wageningse Wiel uitgereikt. Dit is een onderscheiding voor iemand die veel betekend heeft voor het verenigingsleven of voor de stad Wageningen. Dit jaar heeft Carnavalsvereniging de Berggeiten deze persoon gekozen. ’s Avonds maakt een delegatie van burgemeester en wethouders een rondtoer langs de feestburchten waar de vier verenigingen hun carnaval vieren.

Iedereen mag deelnemen aan de carnavalsintocht, maar meld je wel voor vrijdag 14 februari aan via secretariaat@cvdeberggeiten.nl. Sla aan het knutselen, pak de naaimachine tevoorschijn en maak een gekke, creatieve, actuele of tijdloze outfit. Je mag in je eentje meedoen aan de intocht, natuurlijk is het nog leuker om het samen met je vrienden, familie, collega’s, school of club te doen. Wie zich als persoon of als groep op zijn mooist, gekst of creatiefst verkleedt maakt kans gehuldigd te worden tot ‘best verklede persoon of groep 2020’.

Reacties zijn gesloten.