Concert miserere door jong Kamerkoor


Het Kamerkoor van de Koorschool midden–Gelderland en het koor Musica Vocalis uit Zwolle geven zaterdag 11 november vanaf 20.00 uur samen een concert in de Grote kerk op de Markt, met goeddeels dubbelkorige muziek. Prachtige muziek rond het thema barmhartigheid, de roep om genade en medelijden, in composities van oude meesters als Jan Pieterszoon Sweelinck, Felix Mendelssohn en Johannes Brahms en hedendaagse componisten als Joop Voorn en James McMillan.

De grootse romantische, dubbelkorige muziek van Mendelssohn en Brahms gaat terug naar de vorm van musiceren in de San Marco basiliek in Venetië in de 16e eeuw. Een kerk met vijf enorme koepels die de uitdaging bood muziek te schrijven die al het kerkpubliek zou bereiken. Dergelijke dubbelkorige muziek staat dit concert tegenover de intieme madrigaalsfeer in het drieluik Canzone alla Vergine van Joop Voorn op teksten van Petrarca, de canon Miserere van Sweelinck die tussen de verschillende grotere composities dan weer in de mannenstemmen, dan in de vrouwenstemmen van verschillende plekken in de ruimte terugkomt en het prachtige ingetogen en op sommige momenten virtuoze Miserere van McMillan, op dit moment misschien wel de meest prominente componist in het wereldlijke koorlandschap.

Het Kamerkoor Koorschool midden-Gelderland onder leiding van Albert Wissink bestaat uit jonge mensen in de leeftijd tussen de 20 -30 jaar. Een koor dat heeft bewezen zowel met oude als hedendaagse muziek om te kunnen gaan. Musica Vocalis uit Zwolle is een gerenommeerd koor onder leiding van Raghna Wissink.

Voorverkoop tot vrijdagavond 10 nov. uitsluitend via info@koorschoolgelderland.nl. Volwassenen 12,50 euro, tot 16 jaar/student 7,50 euro. Aan de kerk zaterdag 11 nov. respect. 15.00 / 10.00 euro.

Reacties zijn gesloten.