Cultuur voor en achter de schermen


Theater Junushoff, het Heerenstraat Theater en de bblthk gaan zaterdagmiddag 10 november de cultuur in Wageningen van vele kanten belichten. Met een bijzondere blik in eigen huis, een cultureel college Waogeninge, een blik in de toekomst door eerste stadsdichter Laurens van der Zee, de vorige stadsdichter Martijn Adelmund en de huidige Ivanka de Ruijter.

Het programma start om 14.00 uur bij Junushoff. Een unieke kijk achter de schermen bij de opbouw van de voorstelling ‘Geloof ons nou maar’, die het cabaretduo Veldhuis & Kemper ’s avonds uitvoeren. Directeur Loek Buys verzorgt de rondleiding en vertelt over de dynamiek van het theater. Vanaf 14.00 uur ben je van harte welkom in het theatercafé en biedt Junushoff je een kop koffie/thee aan. De rondleiding start om 14.30 uur.

Aansluitend kun je om 15.30 uur naar het Heerenstraat Theater. Op het witte doek geven zij een venster op de wereld. Vanuit het mooie Wageningen nemen zij je mee naar de inspirerende wereld van films en speciale voorstellingen die dit najaar zijn te zien en te beleven. Met een kijkje in de keuken van de filmwereld en wat er aan vooraf gaat voordat een film bij hen te zien is. Kortom: in 45 minuten weet je wat er op én achter de schermen gebeurt.

Om 16.30 uur begint het Cultureel college Waogeninge in de bblthk. Een speurtocht van Eric Wijnacker en Leo Klep door de geschiedenis van cultureel Wageningen met feiten, meningen, herinneringen en anekdotes. Eric Wijnacker (1958) is journalist bij de Gelderlander, historicus, zanger in bandjes Waogeningse Blaoge en Midlife Crisis, en geboren en getogen Wageninger. En warmt zich van tijd tot tijd aan het culturele leven in Wageningen. Leo Klep (1952) was cabaretier, columnist en journalist. Hij publiceerde onder andere over landbouwpolitiek, co-operaties en Wageningse geschiedenis. Hij was tweede voorzitter van Wageningen Monumentaal en lange tijd bestuurslid bij Junushoff. Momenteel in hij bezig met een boek over de geschiedenis van Pantarijn en haar voorgangers. Laurens van de Zee – eerste stadsdichter, Martijn Adelmund – tweede stadsdichter, en Ivanka de Ruijter – huidige stadsdichter, blikken op poëtische wijze in de toekomst van cultureel Wageningen. Eric de Zeeuw op piano omlijst en onderbreekt de gesproken woorden muzikaal.

Zie ook www.junushoff.nl, www.heerenstraattheater.nl en www.bblthk.nl.

Reacties zijn gesloten.