Dag van de Duurzaamheid

Dinsdag 10 oktober is de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Door heel Nederland vinden duurzame activiteiten plaats. Ook Wageningen staat daar natuurlijk extra bewust bij stil, want duurzaamheid kan altijd een stapje beter.

Ontbijten met lokale producten in het stadhuis
EerlijkWinkelen Wageningen organiseert samen met de gemeente een (h)eerlijk duurzaam streekontbijt op een unieke locatie: de streekkantine van het stadhuis. De streekkantine is een plek die niet zomaar toegankelijk is, maar wel speciaal voor de Dag van de Duurzaamheid de deuren opent. In deze streekkantine worden dagelijks lokale producten geserveerd. Daar kan je nu van proeven! Wethouder duurzaamheid Lara de Brito is daarbij aanwezig en vertelt wat juist deze kantine zo bijzonder maakt. Ook wordt verteld over de achtergrond van de producten en er is een muzikale verrassing.
Het ontbijt vindt plaats van 8.00 uur tot 9.00 uur en kost 5 euro per persoon. Locatie: Stadhuis, Markt 22 Wageningen. Om voedselverspilling te voorkomen is reserveren verplicht via dvdd@wageningen.nl. Wees er snel bij, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveren kan tot 5 oktober. Het bedrag kan bij aanvang gepind worden. Wil je deze dag ook bewust duurzaam beginnen? Schuif dan gezellig aan!

Filmavond ‘Before the Flood’ met lezing Reinier van den Berg
De dag wordt afgesloten met een bijzondere filmavond in het Heerenstraat Theater met als thema klimaatverandering en duurzaamheid. Deze filmavond wordt georganiseerd door het Heerenstraat Theater, de gemeente en EerlijkWinkelen Wageningen. De avond trapt af met een lezing van meteoroloog Reinier van den Berg. Hij is naast weerman van RTL ook actief op het gebied van klimaatverandering en duurzaamheid en geeft een passende inleiding op de film Before the Flood (2016). De film volgt Leonardo di Caprio drie jaar lang terwijl hij de wereld over reist. Door zijn ogen wordt de kijker meegenomen met wat klimaatverandering op aarde teweegbrengt. Deze film, gemaakt in opdracht van National Geographic, laat zien wat je nú kan doen om te zorgen dat onze planeet behouden blijft voor toekomstige generaties.

De filmavond start om 19.30 uur in het Heerenstraat Theater. Studenten van Rijnijssel Vakschool Wageningen maken voor deze avond speciale duurzame hapjes die tijdens de pauze worden geserveerd. Deze filmavond is gratis te bezoeken maar reserveren is verplicht, er zijn maximaal 100 stoelen beschikbaar. Kijk voor meer informatie en reserveren op www.heerenstraattheater.nl/dagvandeduurzaamheid.