De Blauwe Bever vaart in ontwakende natuur


Een natuurexcursie met Safarischip De Blauwe Bever, hoe leuk is dat! Op zaterdag 11 mei vaart de Blauwe Bever van Wageningen langs de Wageningse Berg naar Renkum. In het natuurgebied De Jufferswaard, een verrassend natuurgebied tussen de Provinciale weg N225 en de Rijn, is er een wandeling onder leiding van een natuurgids.

U gaat om 14.00 uur aan boord bij ’t Stek in Wageningen, dat ligt tegenover Grebbedijk 57. Direct vanaf het vertrek is het genieten van het mooie rivierlandschap. Een gids aan boord geeft uitgebreide uitleg. De tocht voert langs de Wageningse Berg naar de oever van de Jufferswaard.
Jufferswaard, is gelegen tussen Renkum en de Rijn, ten oosten van de papierfabriek. Dit mooie natuurterrein is in 2015 opnieuw ingericht en tijdens deze vaart is goed zichtbaar hoe de natuur zich hier ontwikkeld heeft. De tocht wordt vervolgd met een wandeling van circa 45 minuten in het terrein, waar vaak veel interessante watervogels en planten zijn te zien. Na de walexcursie vaart de Blauwe Bever nog een eind op de Rijn, rond 16.30 uur meer de boot weer aan bij ’t Stek.

Meer informatie en reserveren: www.deblauwebever.nl/reserveren.

Reacties zijn gesloten.