Duurzame Lentemarkt


Tijdens de Duurzame Lentemarkt op tweede paasdag 2 april zijn rondom de Grote Kerk, het Raadhuisplein en het Salverdaplein talloze kramen te vinden met duurzame en lente gerelateerde artikelen. Het thema ‘voedselverspilling’ wordt extra onder de aandacht gebracht tijdens deze duurzame lentemarkt. Organisator Stichting Ondernemersfonds Wageningen (SOW) werkt hiervoor samen met de gemeente en EerlijkWinkelen Wageningen. Naast informatieve kraampjes over voedselverspilling krijg je ook tips hoe je zelf thuis verspilling van voedsel kan voorkomen. Tevens kan je heerlijke hapjes proeven van eten dat anders zou worden weggegooid.

Paashaas, schmink en lammetjes
Tijdens deze gezellige duurzame lentemarkt gaat de paashaas natuurlijk niet ontbreken. De Speelgoedbank Wageningen komt met een schminkteam en laat veel kindergezichtjes stralen. Grebbeveld schapen neemt een paar lammetjes mee en daarmee is het lentegevoel compleet!

Jongste ondernemers van Wageningen
Onder het motto ‘jong geleerd, is oud gedaan’ krijgen ook de jongste ondernemers van Wageningen een podium op de markt. SOW stelt een aantal kramen beschikbaar aan jonge ondernemers, in de leeftijd van 7 tot 14 jaar, die zelfgemaakte artikelen willen verkopen op deze duurzame lentemarkt. Er zijn twee verkooprondes waarbij ieder kind één ronde mag ondernemen. Ronde 1 is van 12.45 tot 14.45 uur, ronde 2 van 15.00 tot 17.00 uur.
Aanmelden via info@wageningencentrum.nl is wel noodzakelijk voor een plekje achter een kraam (vol is vol). Vermeld in de e-mail ook de leeftijd van de jonge ondernemer en het soort product dat te koop wordt aangeboden.

Winkels geopend
De duurzame lentemarkt is van 13.00-17.00 uur en tijdens deze tweede paasdag zijn veel winkels in Wageningen centrum ook geopend. Kom gezellig langs!
Kijk hier voor meer informatie.

Reacties zijn gesloten.