Energie, ondernemers en voedselverspilling in Goed Gesprek Onder de Linden


Het Goede Gesprek Onder de Linden draait woensdag 10 oktober weer rond Wageningen in volle breedte. En nog actueel ook. De avond in het gelijknamige café Onder de Linden aan de Haagsteeg begint om 20.15 uur.

Sjak Lomme van SLEA (Sjak Lomme Energie Advies) spreekt met Ria Dubbeldam over iets waar we allemaal zenuwachtig over moeten worden: de energie-transitie en in het bijzonder ‘de Wageningse uitdaging’ daarin. Wanneer moeten we van het gas af? Waar in Wageningen waait het en waar schijnt de zon?

Sjirk Bijma is voorzitter van het Wagenings Ondernemers Contact en notaris. Een wel zeer klassieke combinatie. Hoe gaat het met onze Wageningse ondernemers? Hebben winkeliers en genetische wereldspelers iets met elkaar te maken? En wat doet een notaris tegenwoordig? Greet Eijkelenboom wil dat graag weten.

Bij Toine Timmermans gaan we buurten over voedselverspilling. Hij werkt bij de WUR en is trekker van een landelijke ‘task force’ die zich bezig houdt met voedselverspilling. Jelle de Gruyter gaat met Toine Timmermans in gesprek over THT-datum, kliekjes in de kliko en verliezen in de internationale voedselketen.

Literair worden de bezoekers bijgehouden door stadsdicher-zonder-titel Wijnand Steemers. Onlangs weer een nieuw boek uitgegeven, maar vanavond de columnist. Vrijwel drie jaar geleden richtte Marisabel Pardo uit Bolivia het Internationaal Vrouwenkoor op. Judica Lookman uit de Havenstraat viert het feest met ze mee als dirigente. Een super-Wagenings intermezzo!

Reacties zijn gesloten.