Eten in de kunst


Brechtje de Boer geeft dinsdag 6 november een lezing in de bblthk over ‘Eten in de kunst’ en maakt daarbij een verbinding met het thema van Nederland Leest, namelijk Voeding. De avond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Eten is belangrijk. Ook in de kunst. Al eeuwenlang vormt voedsel een inspiratiebron voor kunstenaars. Denk aan de ‘lekkere’ stillevens uit de 17e eeuw van Willem Claesz Heda, met zijn mooie oesters en citroenen of de heerlijke kazen en druiven van Floris Claesz van Dijk. U zou er zo zin in krijgen… Maar ook voor moderne kunstenaars is eten belangrijk. Andy Warhol heeft zijn geliefde Campbell soep wel heel vaak afgebeeld. En de hamburgers van hyperrealistisch schilder Tjalf Sparnaay zien er uit om op te eten. Tijd om eens een kijkje in de keuken van de kunst te nemen!

Brechtje de Boer is kunsthistorica en gespecialiseerd in Moderne en Hedendaagse kunst. Momenteel ontwikkelt en verzorgt ze lezingen en cursussen Moderne Kunst. Daarbij zet ze kunstwerken in een context, zodat u anders naar de werken gaat kijken. Daarnaast geeft ze rondleidingen in diverse musea, waaronder het Van Gogh Museum te Amsterdam,

Het thema van Nederland Leest is dit jaar Voeding en in de maand november is het boek ‘Je bent wat je eet”, een exclusief voor de bibliotheek geschreven geschenkboek, gratis af te halen in de bblthk zolang de voorraad strekt.‘ In ‘Je bent wat je eet’ komen de vijf subthema’s nl: Koken, Cultuur en lifestyle, Koken, Gezondheid, Voedingstechnologie en Milieu aan bod.

Reacties zijn gesloten.