Expositie schilderijen, sculpturen en sieraden


Nikolaj Dielemans (schilderijen) uit Schiedam en Fieke Hordijk (beelden en sieraden) uit Zoetermeer exposeren in galerie Het Koetshuis van museum De Casteelse Poort, Bowlespark 1A. De expositie is te zien t/m zondag 31 maart.

De schilderijen van Nikolaj Dielemans zijn veelal abstracte vertellingen dan wel voorstellingen, die merendeels poëtisch van sfeer zijn. In die abstracties is toch een zekere mate van herkenbaarheid aanwezig. Soms dringen betekenissen zich aan de beschouwer op, dan weer spelen ze slechts op de achtergrond. Er blijft altijd ruimte over voor associaties. Dielemans schept een wonderlijke wereld van composities, kleuren en vormen, abstract en soms concreet. Zijn inspiratiebronnen zijn: stedenbouw, landschap, architectuur en poëzie.

Fieke Hordijk is altijd geïnteresseerd in vormen en materialen. Haar uitdaging is: met zo weinig mogelijk, zoveel mogelijk tonen. Dat doet zij sinds zij kennis maakte met het Russisch constructivisme, vanaf dat moment is Fieke gaan minimaliseren. Lijn en ruimte werden haar belangrijkste beeldaspecten. Daarin probeert zij telkens weer nieuwe vormen te vinden. Binnen lijn en ruimte suggereert zij de menselijke beweging in haar beperktheid: alles wat mensen doen is van korte duur, is tijdelijk.

Reacties zijn gesloten.