Feest van Licht en Hoop


Ook wordt er dit jaar weer een Feest van Licht en Hoop gehouden, met Syriërs in Wageningen en met Wageningers van alle nationaliteiten. Het Syrisch Winterfeest is deze keer op zaterdag 9 december, weer in de bblthk. De opbrengst van de avond is bestemd voor Syrische vluchtelingen in de stad Irbid inJordanië.

Het feest wordt georganiseerd door de Stichting Wageningen helpt Syrische vluchtelingen in Irbid, Soroptimisten afdeling Wageningen en Food of Cultures in samenwerking met de bblthk. Het diner wordt verzorgd door Syrische Wageningers. Het menu wordt weer heel speciaal, de Midden-Oosten keuken is heel bijzonder en grotendeels vegetarisch. Dit keer is het feest in volledig Syrische sfeer met muziek van Syriërs uit Nederland.

De inloop van het Syrisch winterfeest is vanaf 17.45 uur. Vanaf 18.30 uur start het feest met een heerlijke maaltijd met Syrische gerechten. Daarna zijn er gedichten, zang en dans in Syrische sferen. Eén van de koks, Mohamed Abu Hadeeda, zal een Syrisch gedicht voordragen. Zijn dochter Shamen vertaalt alles wat gezegd wordt.
riawigt@gmail.com, bij de bblthk en de Chipshop op de Churchillweg. Wie zelf verhinderd is, maar het initiatief wil ondersteunen, kan kaarten kopen waarmee de organisatie vluchtelingen uit het AZC op het feest kan uitnodigen.

Kijk hier voor meer informatie.

Reacties zijn gesloten.