Gevarieerd Goed Gesprek


Verkiezingsdebatten of niet, op woensdag 13 maart wordt gewoon het maandelijkse Goed Gesprek Onder de Linden gehouden. Met als vaste ingrediënten drie gespreksgasten, een gastcolumnist en live muziek. Natuurlijk in Café Onder de Linden, Haagsteeg 16, vanaf 20.15 uur. Toegang gratis.

Eerste gast is Dennis Lebbing van Stadsbrouwerij Wageningen. Wim Huijser gaat met hem in gesprek over de eigenzinnige, karaktervolle bieren die hij samen met Stefan Duurkoop sinds 2013 ontwikkelt. Alle bieren worden met trots in eigen brouwerij gebrouwen, waarbij ook de basismout afkomstig is van lokale boeren van stichting De Wageningse Korenschoof. Nadat de brouwerij in het Nudepark te klein werd konden de activiteiten na een succesvolle crowdfunding in 2018 worden voortgezet in de Kloostersteeg. In het naastgelegen Café Rad van Wageningen worden bekende, nieuwe en eenmalige bieren van de brouwerij geschonken.

Marianne Heselmans gaat in het gesprek met Jeanette den Ouden die sinds september 2018 als predikant verbonden is aan de Arboretumkerk. Daarnaast is zij betrokken bij Kerknet, de organisatie die de kerken in Wageningen verenigt. Eerder combineerde Den Ouden haar werk aan de lerarenopleiding met een predikantschap in de Doopsgezinde Gemeente Zeist. Vanaf 2006 werkte ze als algemeen lerarenopleider, vakdidacticus Godsdienst en Levensbeschouwing en trainer op het gebied van begeleiding en coaching van docenten.

Derde gast is kunstmakelaar Marlou Kursten. Zij organiseert exposities op het gebied van moderne beeldende kunst en verhuurt en verkoopt kunstwerken aan bedrijven en particulieren. In Wageningen is ze bekend van de Kunstagenda, de exposities in het Koetshuis van de Casteelse Poort, de Culturele Ronde en de kunsttweedaagse in de Junushoff. Jelle de Gruyter praat met haar.

Live muziek komt deze maand van Sweet Potato, de formatie van Chinese studenten die muziek maakt op Chinese traditionele instrumenten.
Gastcolumnist is Jean Gardeniers, die dit keer in Goed Gesprek zijn mening deelt over lokaal en landelijk nieuws.

Reacties zijn gesloten.