Goede Gesprekken over schone kunsten, korfbal en de smaak van water


In Goed Gesprek Onder de Linden is de grondlegger van het Goede Gesprek Wim Huijser woensdag 14 februari vanaf 20.15 uur de eregast in Café Onder de Linden aan de Haagsteeg. Geestelijk vader en schrijver van vele boeken: onder meer over C. Buddingh’, maar ook over Wageningen: van klompenpaden en ansichtkaarten tot ruisende populieren. Steeds ‘teksten op het snijpunt van geschiedenis, literatuur en landschap’.

De volgende gast van deze avond is Gertjan van Leeuwen van Korfbalvereniging Wageningen. 
KV Wageningen is, zoals bekend, ontstaan uit drie Wageningse korfbalverenigingen die in 2012 definitief samengingen. Komend jaar gaat de club van de Eng naar de Marijkeweg. Gertjan is een druk man.
Een heel ander thema is het smaakonderzoek: Wageningse onderzoekers kunnen lang delibereren over de chemische eigenschappen en fysische constellatie van ons voedsel. Maar hoe zit het met de smaak? Monique Vingerhoeds en Mariska Nijenhuis organiseren smaakonderzoek. ‘Wageningen, proef!’. Over basale smaken zoals die van water en brood.

De column is deze keer poëtisch: na haar verpletterende verovering van de titel ‘eerste stadsdichteres van Wageningen’ konden én wilden we niet om Ivanka de Ruijter heen. En wie weet wie er nog meer zijn opwachting maakt… De altijd weer verrassende muzikale omlijsting wordt verzorgd door Sven de Vries en Jitze Kopinga. Ze doen dat met Ierse ballades. Dat klinkt internationaal, maar met deze muzikanten wordt de avond Wageningser dan ooit.
Met Dennis Gudden (Ja ja, wethouder Dennis Gudden), Yvonne de Hilster en Jelle de Gruyter als interviewers.

Reacties zijn gesloten.