Groot Wagenings Dictee in teken van laaggeletterdheid


De voorbereidingen voor het 5e Groot Wagenings Dictee zijn in volle gang. Deze lustrumeditie gaat plaatsvinden op woensdagavond 8 november in het Hof van Wageningen. Het Groot Wagenings Dictee staat deze keer in het teken van laaggeletterdheid.
Eén op de negen volwassen Nederlanders is laaggeletterd. Wageningen vormt daarop geen uitzondering. Geletterd zijn, is van grote betekenis voor het zelfstandig kunnen functioneren in onze maatschappij. De Taalkaravaan gaat in 2018 door Wageningen trekken om op creatieve, inspirerende en motiverende wijze een belangrijke bijdrage te leveren aan het herkennen en bespreekbaar maken van laaggeletterdheid.
Het dictee wordt geschreven door Prinses Laurentien. Op haar initiatief is de Stichting Lezen & Schrijven opgericht. De stichting heeft als doel het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid in Nederland en internationaal. Het dictee wordt voorgedragen door Pia Dijkstra kamerlid voor D66 en eerder actief als televisiemaker, journalist en televisiepresentatrice.. Zij passen zowel perfect bij het thema voor 2017 als in de eregalerij van hun voorgangers. De jury heeft ook deze keer burgemeester Geert van Rumund als voorzitter.

Reacties zijn gesloten.