Jaarmarkt Emmaus Regenboog


Emmaus Regenboog houdt zaterdag 19 september haar jaarmarkt op de hoek van het Bowlespark en de Herenstraat. Ook de winkel aan de Vijzelstraat 1 is open. De markt is dit jaar kleiner dan gebruikelijk. Er is een beperkt aantal bezoekers mogelijk waardoor afstand houden gemakkelijker is.

Van 12.00 tot 16.00 uur wordt speelgoed, kunst, curiosa, boeken en kleding te koop aangeboden vanaf een elftal kramen. Daarvan zijn liefst vijf kramen gevuld met bijzondere kleding, schoenen, tassen, sieraden en hoeden. De eurokraam met kleding, tassen en schoenen ontbreekt dit jaar.

Antieke meubelen en de elpees worden in de winkel aan de Herenstraat aangeboden, dus niet buiten bij de kramen. Ook bijzondere elektrische apparaten, audio en dergelijke staan binnen opgesteld.

De kraam van Vreemde Streken ontbreekt eveneens, zodat er tijdens de jaarmarkt geen hapjes en drankjes verkrijgbaar zijn. Gelukkig is de warenmarkt dichtbij! Ook het podium, traditioneel georganiseerd door de Interculturele Werkgroep Wageningen (IWW), schittert door afwezigheid. De deuren van de winkels van Emmaus zowel aan de Herenstraat 9 als aan de Vijzelstraat 1 gaan tegelijk met de jaarmarkt om 12 uur open. Er is toegang voor een beperkt aantal bezoekers. Houd daarom rekening met een wachttijd.

De opbrengst van de markt wordt dit jaar verdeeld over drie projecten en de solidariteitskas van Emmaus Internationaal. Door de wereldwijde beperkende maatregelen rond de coronapandemie zijn veel Emmausvestigingen in Latijns-Amerika, Afrika en Azië in de problemen geraakt. Een deel van de opbrengst hier zal ook daar een steuntje in de rug betekenen .

Reacties zijn gesloten.