Jaarmarkt Emmaus


Emmaus Regenboog houdt zaterdag 15 september haar jaarmarkt op de hoek van het Bowlespark en de Heerenstraat. Ook het internationale podium is daarbij weer aanwezig. Nieuw dit jaar is dat ook aan de Vijzelstraat 1 de winkel open is.

Van 12.00 tot 16.00 uur wordt veel curiosa, antiek, kunst, klein spul, boeken, vinylplaten en kleding te koop worden aangeboden vanaf meer dan twintig kramen. Liefst 5 kramen zijn gevuld met bijzondere kleding, schoenen, tassen, sieraden en hoeden. Aan de Heerenstraat staat de eurokraam vol met kleding paraat. Lekkere zoete en hartige hapjes, waaronder het broodje falafel, en dranken zijn verkrijgbaar bij de kraam van Vreemde Streken.

Tijdens deze jaarmarkt is er weer een podium georganiseerd door de Interculturele Werkgroep Wageningen (IWW), THUIS en het Eurijn team. Er is een Afrikaanse percussie workshop en de Hindostaanse vereniging Shaanti Dal zal zowel Bollywood style als Nepalese dansen vertonen. Verder is er een Chinese muziek performance van Sweet Potato en zijn er korte sketches over migratie en integratie. Er is een heuse Circusschool, er komen buikdanseressen en het festival zal afgesloten worden met live Balkan Folk muziek van de Grassmoawer. Het Eurijn team faciliteert de verbinding door lokaal geld aan te bieden waar ter plekke bankrekeningen voor geopend kunnen worden.

De opbrengst van de markt wordt dit jaar verdeeld over drie projecten en de solidariteitskas van Emmaus Internationaal. De volgende projecten worden gesteund:
Stichting Talking Hands, Den Haag/Wageningen
Wil grond aankopen grond voor een dovenschool in Oeganda. Door o.a. het gebruik van goedkope malaria medicijnen, die regelmatig doofheid veroorzaken, kampt Oeganda met relatief veel dove kinderen. Op het terrein zal tevens een overnachtingshuis gebouwd worden. Verder hoopt men een tuin te kunnen beginnen waardoor de kosten verder gedrukt kunnen worden.
Stichting Samay, Den Haag
Wil doorgaan met aanplanten van fruit- en andere bomen bij de inheemse bevolking in Bolivia. Het aanleggen van waterreservoirs en educatie over het belang van goed grondbeheer zijn ook onderdeel van dit project.
Stichting Rural Women Foundation, Arnhem
Realiseren van schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen bij het Ebenator Health & Maternity Centre, in Orsu, Nigeria. Gebruik van zonnepanelen voor de energievoorziening.

Reacties zijn gesloten.