Kinderactiviteiten in de bblthk


In de laatste week van de zomervakantie zijn er in de bblthk diverse activiteiten voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Van maandag 26 t/m vrijdag 30 augustus kunnen ze aan de slag gaan in een virtuele wereld, (strip)tekenen, robots programmeren, lekker knutselen aan LEGO-robots of heerlijk achterover genieten van het poppentheater of de film Superjuffie.

De week trapt af met Theater Popsop op maandagochtend, die de voorstellingen ‘De stadsmuis en de veldmuis’ en ‘De leeuw en de muis’ vertoond. Op maandagmiddag en vrijdagmiddag kun bij (strip)tekenen met tekenaar Erwin Dijkhoff. Op de maandag kun je een zoekplaat tekenen, op vrijdag op avontuur in een zelfgetekende avonturenstrip.

Op dinsdag 27 augustus kun je leren programmeren met Ozobotjes, kleine apparaatjes die jouw kleurinstructies zullen opvolgen. Of wil je aan de slag met Scratch? Met dat programmeer-programma maak en speel je je eigen Pong-spel. Hoe lang kun jij de bal wegkaatsen? Diezelfde middag kun jij je eigen Virtual Reality wereld bouwen. Daarbij komt je zelf ontworpen virtuele wereld tot leven met een smartphone en een VR-bril. Beide hulpmiddelen staan hierbij voor je klaar.

Na al het leren tijd voor wat ontspanning? Op dinsdagavond is vanaf 18.30 uur de film Superjuffie te zien. De film gaat over Juf Josje die plotseling in Superjuffie verandert en dieren in gevaar redt met haar leerlingen van groep 6.

Op woensdag 28 en donderdag 29 augustus organiseert de bblthk workshops waarin kinderen met LEGO zelf een kleine robot gaat bouwen en leren deze te programmeren. Er is LEGO WeDo voor kinderen van 6 t/m 8 jaar waar je kleurrijke bouwwerkjes maakt zoals een grappig diertje of een voertuigje! LEGO Mindstorms is voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Hierbij leer je de functie van de verschillende onderdelen van een LEGO robot en je leert een robot te besturen via door jou zelfgeschreven programma’s. Aan het eind van deze workshop ontvang je een certificaat op naam.

Kijk voor alle tijden en het reserveren van een plek op www.bblthk.nl.

Reacties zijn gesloten.