Kleurrijke expositie


Gedurende de maanden december en januari zorgen drie beeldend kunstenaars voor een rijk gevarieerde expositie in de Koetshuisgalerie van museum De Casteelse Poort. Er zullen schilderijen, grafiek en sculpturen te zien (en te koop) zijn. Graficus Jelle de Gruyter opent de expositie op zondag 2 december om 16.00 uur, de slotdag is 27 januari.

Voor de beeldende kunst op doek tekenen twee bevriende kunstenaars, Twan de Vos en Pieter Vermeulen. Twan de Vos maakt kleurrijke, uitdrukkingsvolle figuratieve kunst: vrolijke mensfiguren in tal van dagelijkse en niet-dagelijkse situaties. Zijn werk is geëvolueerd van een grafische verbeelding van de werkelijkheid tot meer uitgediepte, compositorisch mooie, kleurrijke verhalen. Er worden linosneden, zeefdrukken en schilderijen getoond. Pieter Vermeulen verwerkt in zijn schilderijen en zeefdrukken zowel abstracte begrippen – verlangen, verwarring, liefde – als figuratieve elementen; vaak lopen deze door elkaar. Met veel kleur en een rijke variatie aan vormen maakt hij zijn verhaal zichtbaar. In zijn schilderwerk lopen die onzienlijke thema´s naadloos over in herkenbare elementen die hij veelal ontleent aan de natuurlijke omgeving.

De derde exposant is Mariëlle Wintgens; zij komt met sculpturen van keramiek. Na een start met een design achtergrond heeft zij zich de laatste jaren ontwikkeld naar een vrijere vormgeving en heeft zij functionaliteit grotendeels losgelaten. Na het werken in kleine oplagen is zij zich gaan toeleggen op het maken van unica, waarbij zij vaak de techniek van het ‘opkneden’ toepast. Zo werkt zij momenteel aan unieke vormen voor de productie van urnen voor kleine huisdieren.

Reacties zijn gesloten.