Kunst Wageningen


Alleen kijken, of toch graag kopen? Het kan allemaal bij Kunst Wageningen op zaterdag 15 en zondag 16 september bij Kunst Wageningen in Theater Junushoff. Meer dan 50 kunstenaars uit de regio en daarbuiten tonen hun beste werken. Mooi om naar te kijken of mooi om te hebben! De toegang is gratis, de deuren zijn op beide dagen open tussen 11.00 en 17.00 uur. Kijk voor alle deelnemers op www.kunstwageningen.nl.

“Kunst geeft karakter aan een ruimte en creëert een eigen unieke sfeer”, aldus Caroline Matser, een van de deelnemers dit jaar. “Op deze kunstbeurs kunnen mensen veel zien, en ervaren wat ze mooi vinden. Vorig jaar deed ik voor het eerst mee met Kunst Wageningen. Het is me toen heel goed bevallen en ik heb ook veel werken verkocht. Wat mij hier aanspreekt, is dat de kwaliteit van de kunst erg hoog is. Met een grote variatie in gebruik van materialen en uitstraling, erg leuk. De sfeer is verder ontspannen en open. Vorig jaar heb ik er zelfs vrienden aan over gehouden. Dat is bijzonder bij deze kunstbeurs: de kunstenaars zijn zelf aanwezig en kunnen alles vertellen over hun werken. Bij een galerie of de grote kunstbeurzen is dat allang niet meer het geval.” Caroline maakt kleurige werken van allerlei materialen: schilderijen, beschilderde glazen vazen en objecten van beschilderde kunsthars, zoals haar populaire tulpenvaas. “Ik doe niet geheimzinnig over hoe ik mijn kunst maak. Dat mogen mensen gerust weten, ze kunnen me daar alles over vragen. Voor mij is het belangrijk om via mijn kunstwerken iets te kunnen betekenen voor mensen.”

Ingeborg Leeftink, deelnemend kunstenaar en al voor het tien jaar medeorganisator van de beurs: “Kunst Wageningen vindt elk jaar plaats. Het komt voort uit de Wageningse Kunstmarkt, die naar mijn weten al bijna 50 jaar geleden voor het eerst is georganiseerd op het Raadhuisplein . Toen was dat nog een ééndaags evenement buiten. Leuk als het mooi weer is, maar met slecht weer was het lastig het werk goed te presenteren. Daarom staan we nu al weer 10 jaar binnen in alle ruimtes van de Junushoff. Een perfecte combinatie: onze gezamenlijke basis is tenslotte de liefde voor cultuur. Ieder jaar is er een strenge selectie van deelnemende kunstenaars. We kijken naar kwaliteit en zorgen voor een gevarieerd aanbod. Daarom kan ook niet iedereen elk jaar meedoen. Op die manier zorgen we ervoor dat de bezoekers steeds verrast worden. We selecteren bewust verschillende disciplines: schilderkunst, grafiek, tekeningen, beelden, sieraden, glas, mozaïek, grafische vormgeving, fotografie en textiel. En omdat we ieder jaar veel aanmeldingen krijgen konden we ook dit jaar weer een mooie selectie maken.”

Alle kunstenaars op de site

Op www.kunstwageningen.nl is van iedere deelnemer een afbeelding van een kunstwerk te zien. Via deze site kunnen ook de internetsites van de deelnemende kunstenaars bezocht worden. Kom de werken live bekijken in Theater Junushoff op 15 en 16 september!

Reacties zijn gesloten.