LandGOEDfestival in Arboretum


De historie van Gelders Arcadië komt van vrijdag 17 t/m zondag 19 mei tot leven tijdens het LandGOEDfestival in Arboretum Belmonte. Drie dagen lang is er een muziektheatervoorstelling ‘Gedroomd Land’. Daarnaast is er op zaterdag vertier voor jong en oud. Met als afsluiter een passende openluchtfilm in het voetbalstadion. Laat je meenemen naar de tijd van steenrijke kasteelheren, hardwerkende keukenmeiden en adellijke dames in sierlijke jurken.
An afternoon at the park
Kom op zaterdag 18 mei vanaf 13.00 uur adellijk verpozen bij Arboretum Belmonte. Test je adellijke skills. Laat je fotograferen op het bordes van het vroegere landhuis Belmonte. Wees getuige van een heus schermduel. Poeder je pruik, ervaar de hindernissen van een lakei, leer stijlvol tafeldekken en eten hoe het heurt als baron of barones. Met rondleidingen en mini-colleges over het Arboretum en eindelijk mag je een keer in de watertoren om over het vroegere landgoed en Wageningen uit te kijken. Om 22.15 uur is de stijlvolle afsluiting met de bijpassende film ‘The King’s Speech’ in de openluchtbioscoop in het naastgelegen stadion De Wageningsche Berg. Alles helemaal gratis!

Theatervoorstelling Gedroomd Land
Ga mee op expeditie door Arboretum Belmonte. In de avontuurlijke muziektheatervoorstelling Gedroomd Land komt het landgoed tot leven. Op verschillende plekken in en rondom het landgoed geniet je van verhalen van landheren, meisjes van de strijk en dorpelingen. In dit avontuurlijke drieluik spelen ook a capellakoor Punt Uit en Stedelijke Muziekvereniging De Harmonie Wageningen een rol.
Vr 17 mei 19.30 uur, za 18 mei 15.30 en 19.30 uur, zo 19 mei 14.00 uur. Theatertickets €10,- (kinderen t/m 12 jr €5,-). Aanmelden via www.theaterdeplaats.nl.

Landgoed-diner in het Arboretum
Op vrijdag en zaterdag kun je voorafgaand aan de theatervoorstelling om 17.30 uur genieten van een sfeervol landgoed-diner. Schuif aan in de ambiance waar de familie De Constant Rebecque de Villars vroeger leefde. Dit diner kost € 21,- en het diner is ook te boeken als je niet naar de theatervoorstelling gaat. Aanmelden via www.geldersarcadie.nl en www.belmontearboretum.nl.

Meer info op geldersarcadie.nl.

Reacties zijn gesloten.