Lenteweekend

Wageningen viert in het eerste weekend van april de lente. Op koopzondag 3 april zijn de Duurzame lentemarkt en het Waste-Lab. Daarnaast zijn er in de hele stad allerlei activiteiten.

Zondag 3 april

Opschoonwandeling
Erger jij je ook wel eens aan het zwerfafval in Wageningen? Tijdens het Duurzaam lenteweekend Wageningen op zondag 3 april gaat Wageningen Schoon daar wat aan doen. In groepjes lopen deelnemers tijdens de opschoonwandeling door de stad om het op te ruimen. Ondertussen leren ze van de Bomenstichting allerlei wetenswaardigheden over de natuur in het centrum en horen ze verhalen uit de geschiedenis van Wageningen. De wandeling wordt afgesloten met een heerlijke lunch. Verzamelen om 10.30 uur bij de binnenstadswinkel. Wil je ook meedoen met de lunch, geef dat dan even door via info@wageningenschoon.nl. Kijk hier voor meer info.

Duurzame lentemarkt
Op koopzondag 3 april is er van 13.00 tot 17.00 rondom de Grote Kerk op de Markt een gezellige duurzame lentemarkt. Hier zijn diverse kramen met mooie lentespullen. Ook zijn er diverse activiteiten met een duurzaam karakter te aanschouwen en te beleven. Een bijzondere gast is de WEpod, de zelfrijdende auto. Hij gaat op 3 april niet rijden, maar neemt wel een prominente plek in op de Markt. Kijk hier wat er allemaal te zien op de duurzame lentemarkt.

Waste-Lab
Op de duurzame lentemarkt organiseren de gemeente Wageningen, afvalinzamelaar ACV en de Stichting Ondernemersfonds Wageningen het Waste-Lab. In de binnenstadswinkel aan de Hoogstraat 15 valt zondag 3 april van 13.00 tot 17.00 uur van alles te beleven rondom afval en recycling. Zo gaat het bedrijf Refil onder het oog van geinteresseerden plastic bekers recyclen. Ter plekke gaan de bekers in de shredder en worden met de 3D-printer “Perpetual Plastic Project” omgevormd tot een sieraad (ringetje met een hartje). Onderzoeksinstituut NIOO-KNAW laat zien dat afval niet waardeloos is maar waardevol. Zij geven namelijk uitleg bij hun speciale opstelling genaamd ’poep is goud’’. Het blijkt namelijk dat we waardevolle stoffen zo door de wc spoelen terwijl hergebruik ook mogelijk is! De gemeente en ACV geven informatie over het scheiden van afval en het nieuwe systeem met vier kliko’s, dat eind april van start gaat. Kijk hier voor het programma in het Waste-Lab.

Kinderpimpcafé
Wikkel organiseert op zondag 3 april van 13.00 tot 16.00 uur in het Heerenstraat theater het Kinderpimpcafé. Onder begeleiding van enthousiaste kunstenaars kunnen kinderen hun oude kleding, schoenen tassen oppimpen (wel zelf meenemen). Kijk hier voor meer info.

Clothing Swap
In Thuis aan de Stationsstraat 32 is op zondag 3 april van 13.00 tot 17.00 uur Clothing Swap en verkoop van handgemaakte kleding. Kijk hier voor meer info.

Casteelse Poort
Ook museum De Casteelse Poort heeft in het Wageningse duurzame lenteweekend extra activiteiten. Op zaterdag 2 april verzorgt Jean Gardeniers een gratis rondleiding door de actuele tentoonstelling Idealen – Gebouwen – Mensen: 400 jaar kleuter- en lager onderwijs in Wageningen. Aanvang: 14.00 uur. Zondag 3 april wordt de laatste dag van de bijzondere mozaïekexpositie in het Koetshuis gevierd met een heuse mozaïekdemonstratie.
Kunst van mozaïek… hoe duurzaam kan het zijn? Aanvang: 14.00 uur.
v>

Lenteweekend

Modeshow

 

Duurzame lentemarkt

 

Waste-Lab

 

Opschoonwandeling