Literaire ontmoeting

Op koopzondagmiddag 7 oktober om 14.30 uur is er in Imagine, Bergstraat 26, een bijzondere ontmoeting tussen twee auteurs: Wijnand Steemers en Martijn Adelmund. Beide schrijvers gaan er uit hun nieuwste werk voorlezen, voorafgegaan door een tweespraak over de uitgangspunten voor hun werk. Zij bieden hun werk na afloop te koop aan en gaan die voor de liefhebbers signeren.

Martijn Adelmund is dichter, schrijver en verhalenverzamelaar. Hij bewerkte de Max Havelaar van Multatuli en was stadsdichter van Wageningen. In zijn werk tracht hij het bizarre in het alledaagse bloot te leggen. In oktober verschijnt zijn Wolffs Bestiarium, een roman in non-fictievorm, waaruit hij tevens zal voordragen.

Wijnand Steemers is dichter-schilder, filosoof. Zijn werk, hoewel aan het surrealisme schatplichtig, neemt een autonome positie in binnen de Nederlandse poëtische traditie. Schreef meer dan 20 gedichtenbundels, waaronder Zigzag (2018) en Toegiften (Leiden, 2016). Als subrealist schreef hij twee zogeheten aromans: Poëtocratie (2006) en Ja, Ick Wil, of Het Maaiveld, een filosofie van de Zeis (2018). Dit najaar verschijnt zijn The Milkmaid, een bundel van 30 gedichten op Het Melkmeisje van Vermeer, met daarnaast de Engelse vertaling van Ada van Meijeren met surreële kleurencollages van de Canadese schilder Gregg Simpson.

Reacties zijn gesloten.