Nederland Leest: Lezing ‘Robots in de kas, op het land en in de fabriek’


Op dinsdag 14 november houdt Rick van de Zedde een lezing in de bblthk over robotica in de praktijk, met als titel: Agro Food Robots – in de kas, op het land en in de fabriek. Aanvang 20.00 uur en de toegang is gratis.

In de lezing gaat Van de Zedde, senior onderzoeker / business developer WUR, in op hoe veredelaars, kwekers, boeren, voedselproducten en onderzoekers automatisering en robotica inzetten als krachtige instrumenten om efficiënter te werken en om enorme hoeveelheden groeidata te verzamelen en te gebruiken om de prestaties van planten te begrijpen en te optimaliseren. Daarnaast gaat hij in op de eisen welke aan die gereedschappen worden gesteld voor effectief gebruik in de industrie: snel, accuraat en objectief. Ook nieuwe praktische toepassingen van robotica worden door hem getoond. Bij WUR is de ontwikkeling van de high-tech robots niet meer weg te denken, ze neemt een enorme vlucht.

Nederland Leest
Het thema van Nederland Leest is dit jaar ‘Robotica’ en in de maand november is het boek ‘Ik, robot’ van Isaac Asimov gratis af te halen in de bblthk zolang de voorraad strekt.‘Ik, robot’ is de geniale futuristische raamvertelling van Isaac Asimov rond de hoofdpersoon Susan Calvin, robotpsycholoog in 2057, die terugblikt op haar leven. Een spannend boek met ook nog echte breinbrekers!

Robotica is nadrukkelijk een thema dat overal in de maatschappij speelt. Niet alleen technische bedrijven, maar ook zorginstellingen, onderwijs instellingen, landbouw, culturele instellingen en zelfs de lokale middenstand hebben er mee te maken. De robots waren al een eeuw geleden voorspeld, maar ze komen er nu echt in grote getale. Binnen een paar jaar zijn zelfrijdende auto’s, bezorgdrones en machines met kunstmatige intelligentie de normaalste zaak van de wereld. En dat terwijl robots in fabrieken en bedrijfsterreinen natuurlijk al tientallen jaren bestaan.

Reacties zijn gesloten.