Nieuwe Proef Wageningen Magazine


De nieuwe editie van Proef Wageningen Magazine is verschenen. Ook in deze editie van de Wageningse stadsglossy is van alles te vinden over de stad, haar inwoners, mooie initiatieven en opvallende projecten. Het magazine staat dit keer vol met bekende en verrassende locaties.

Op de cover staat schilderes Thea Vos. In haar kunstwerken ontdekt zij voortdurend nieuwe dimensies. De geboren en getogen Wageningse vindt dat haar stad meer leuke initiatieven verdient om mensen te verrassen en te vermaken. Stadsdichter Martijn Adelmund weet de spotlight altijd wel op een verrassende plek te richten. Ook dit keer treffende woorden voor een herkenbare locatie in zijn gedicht. Sjaak Driessen wijdt zijn gehele column aan de lelijkste plek van de stad. Ooit geweten dat Wageningen de grootste binnenvaarthaven van Nederland heeft? Havenmeester Ton Kok leidt de lezers rond door ‘zijn’ haven. Passend bij de tijd van het jaar is er veel aandacht voor mooie natuur. De Wageningse Eng en de Blauwe Kamer zijn onverminderd populair. Maar, uitbreiding is onderweg. In het Binnenveld, de Hooilanden, zal komende jaren maar liefst 286 hectare nieuwe natuur ontstaan.

Maar uiteraard besteden de makers Laura van den Biggelaar en Kees Stap ook in deze editie weer aandacht aan alle typische facetten van Wageningen. Sport, kunst, duurzaamheid, de binnenstad, geschiedenis, City of Life Sciences en Stad der Bevrijding. De fotografie is wederom grotendeels verzorgd door Cees Beumer. Proef Wageningen Magazine is gratis verkrijgbaar op veel plekken in de stad. Het magazine is ook online te lezen.

Reacties zijn gesloten.