Oogstfeest in de wijngaard


De druivenoogst is in volle gang en dat gaat het Wagenings Wijngoed zondag 30 september van 14.00 tot 18.00 uur vieren. Het oogstfeest belooft weer een gezellige, smaakvolle middag te worden met allerlei proeverijen en workshops. Pak deze kans om de laatste uitzonderlijk mooie druiven nog te zien hangen en geniet van de wijn en muziek.

“De oogst van 2018 wordt bijzonder, want wat hadden we een zonnige en warme zomer! De druiven zijn veel intenser blauw dan andere jaren”, aldus Esther Schoenmaker, de wijngaardenier van Wagenings Wijngoed. “Dat moet straks te proeven zijn in de wijn, want de druiven hebben langer de tijd gehad om te rijpen. Vanaf half september zijn we aan het oogsten, met hulp van veel vrijwilligers. Op de dag van het oogstfeest zijn we nog niet helemaal klaar met de oogst, dus de bezoekers kunnen nog een deel van de uitzonderlijk mooie druiven zien hangen.”

Natuurlijk kunnen de bezoekers bij het oogstfeest het glas heffen met een lekker glas Wageningse wijn. Maar er zijn ook verschillende proeverijen en workshops. Leer bijvoorbeeld hoe je dolma’s van wijnbladeren maakt en maak kennis met oefeningen van Zhineng Qigong. En wist u dat er nu ook bonbons met Wagenings Vlam zijn? Op het oogstfeest kunt u ze proeven. Net als de heerlijke ‘Franse’ kaasjes uit Wageningen van Madame Fromage en hapjes van Food of Cultures! Het duo Radiant Wood zorgt voor de muzikale omlijsting. Kortom, allerlei ingrediënten voor een heerlijke middag op het Wagenings Wijngoed. Bekijk het volledige programma op wageningswijngoed.nl.

Reacties zijn gesloten.