Op bezoek bij de imker


Imker Wim Grooters houdt aan de Ooststeeg 96 enkele bijenvolken in de achtertuin. Op zaterdag 14 juli is het landelijke open imkerijdag. In het hele land stellen imkers hun bijenstand open voor het publiek. Ook Wim Grooters doet mee, iedereen is tussen 10.00 en 16.00 uur welkom bij zijn bijenstad.

Kom kijken en ervaar de wondere wereld van de honingbij. Op de open dag kunt u de koningin zoeken in een demonstratiekast. En als het weer een beetje meewerkt, kunnen we ook een gewone bijenkast openen. Dan kunt u met eigen ogen het verschil zien tussen werksters, darren en de koningin. En met een beetje geluk zien we misschien ook wel een jonge bij die uit de cel kruipt. Of we zien de ‘waggle dance’, de beroemde dans waarmee bijen aan elkaar laten weten waar goede drachtplanten te vinden zijn.

Imkers Martin Verstegen en Wim Grooters kunnen u op de open dag alles vertellen over bijen en bijenhouden. Er is ook een demonstratie honing slingeren. U kunt honing proeven en beoordelen. Er is een bijenquiz en voor de kinderen een kleurplaat. En natuurlijk is er Wageningse honing te koop. Gratis toegang.

Reacties zijn gesloten.