Open Bouwdag Grote Kerk


De Grote Kerk op de Markt staat in de steigers en vinden er veel werkzaamheden plaats. Tijdens de werkzaamheden is het gebouw gesloten. Op zaterdag 12 oktober van 12.00 tot 16.00 uur wordt het gebouw opengesteld voor publiek. Dit biedt voor iedereen een unieke kans om de vorderingen van de werkzaamheden van dichtbij te bekijken.

Zowel aan de binnen- als buitenzijde wordt het monumentale gebouw ingrijpend gerestaureerd en gelijktijdig wordt het heringericht en verduurzaamd. Dit alles met als doel om het bijzondere kerkgebouw de komende decennia te kunnen behouden en breed en multifunctioneel te gaan gebruiken. Naast nieuw gebruik in de vorm van evenementen, concerten, tentoonstellingen, symposia etc. zal de Protestante Gemeente Wageningen ook gebruik blijven maken van het kerkgebouw.

Naast het bezichtigen van de werkzaamheden ín het gebouw, is het óók mogelijk om een rondleiding over de steiger te krijgen om zo het werk aan de gevel en het dak van dichtbij te zien. Er is uitleg over het dak- en gevelherstel en de werkzaamheden aan de glas-in-loodramen zijn te zien. Binnen zijn de vorderingen van de nieuwe sanitaire groepen en multifunctionele ruimtes goed zichtbaar. Er is speciale aandacht voor het hergebruiken van bestaande materialen -waaronder een deel van de oude kerkbanken.

Deskundigen van de aannemer, de architect, eigenaar Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK) en de Stichting Grote Kerk Wageningen (SGKW) zijn aanwezig om de rondleidingen te verzorgen en toelichting te geven op de werkzaamheden en de plannen voor de toekomst. Voor iedereen die interesse in het gebouw heeft, of gewoon nieuwsgierig is wat er allemaal gebeurt, staan de deuren van de kerk open.

Reacties zijn gesloten.