Plekken van plezier op Monumentendag


Heeft u altijd al eens het Wagenings grondgebied vanaf grote hoogte willen gadeslaan? Of een rondleiding in het roemruchte Stadion de Wageningse Berg willen krijgen? Of misschien wel een kijkje willen nemen achter de coulissen van Junushoff? Het kan allemaal op zondag 15 september tijdens Open Monumentendag. Dan openen de Watertoren, het stadion en de schouwburg de deuren wagenwijd voor het publiek.

In schouwburg Junushoff wordt vrijdagavond 13 september het startschot gegeven. De bekende Wageningse architect Pieter Roza verzorgt een lezing getiteld: ‘De Herenstraat door de eeuwen heen’. Verder zijn er persoonlijke bijdragen van stadsdichter Ivanka de Ruijter en columnisten Klaas de Vries, Willem Straatman en Ton van Rhoon. Het avondvullende programma wordt muzikaal omlijst door het a-capellakoor Punt Uit.

Fototentoonstelling bblthk
Van 3 tot 15 september is er in de bblthk een speciale tentoonstelling met bijzondere foto’s van plekken van plezier in Wageningen. Daarnaast is er een vitrine waarin dierbare herinneringen aan FC Wageningen staan uitgestald.

Open Monumentenroute
De Open Monumentenroute is op zondag 15 september van 12.00 tot 17.00 uur. Aan de hand van de speciale brochure kunt u tal van markante gebouwen en locaties bezoeken. Naast de openstelling van monumenten zijn er ook rondleidingen. Zo kunt u onder begeleiding van directeur Loek Buys een kijkje nemen achter de coulissen in schouwburg Junushoff. Maar u kunt ook een boeiende rondleiding krijgen in de prachtige tuin van Villa Sanoer.

Meer info op www.omdw.nl.

Reacties zijn gesloten.