Poëzie bij Beelden op de Berg


Onder de poëtische titel Zomersneeuw exposeren tien beeldend kunstenaars deze zomer in het Belmonte Arboretum. Tegelijk laten elf dichters hun woorden dwarrelen als zomersneeuw. Het natuurverschijnsel zomersneeuw staat voor eeuwige verjonging. De dichters hebben zich laten inspireren door de kunstwerken, door het thema en het prachtige park op de Wageningse Berg.

De dichters dragen hun werk voor tijdens drie poëziewandelingen, op 24 juni, 22 juli en 23 september, telkens om 15.00u. De wandelingen worden muzikaal omlijst en starten bij het Koetshuis van het Belmonte Arboretum aan de Gen. Foulkesweg. De toegang is gratis.

De gedichten worden permanent tentoongesteld bij de ingang van de expositie, en worden gebundeld in een mooi boekje. Stadsdichter Ivanka de Ruijter doet mee, en ook de twee oud-stadsdichters Martijn Adelmund en Laurens van der Zee. Verder komt er nieuw werk van Annie van Gansewinkel, Bobje Goudsmit, Tim Horsting, Paul Dunki Jacobs, Martinus de Kam, Simon Oosting, Wijnand Steemers en Ruud Verwaal. Petra Sips van De Plek nam het initiatief voor deze bijzondere ontmoeting tussen dichters en beeldende kunst en ze werkte daarbij samen met Schrijversharten. Voor meer info zie www.de-plek.net.

Reacties zijn gesloten.