Popronde op 16 locaties


Dit jaar reist de Popronde, het grootste reizende festival van Nederland, weer langs Wageningen. Meer dan 25 acts presenteren zich donderdag 27 september bij 16 deelnemende locaties. Alle optredens zijn gratis te bezoeken. De deelnemende podia in Wageningen zijn o.a.; The Doctor Pub, Café Loburg en Restaurant Taste, maar ook niet voor de hand liggende locaties zoals de HEMA en de Gelderse IJzerhandel. Verder doen de pas geopende kroeg op de Markt, The Pub ’61, Syrisch restaurant in de Hoogstraat Soek Damascus, de wijnbar Petit Louis en de nieuwe brasserie van Hotel de Wereld ‘Le Monde’, beide gelegen aan het 5 Mei Plein, dit jaar voor het eerst mee met de Popronde.

De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied in Nederland gebeurt. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum ‘n bass, van rock tot blues, bijna elk genre is vertegenwoordigd. Jaarlijks worden door een landelijke selectie commissie circa 135 bands uit de circa 1300 aanmeldingen geselecteerd. Popronde is een kweekvijver van talent en het festival is een opstap naar zalen en festivals buiten de eigen regio, naar een groter publiek en naar een mooie carriere in de muziekbusiness. Voorbeelden van deelnemers uit het verleden: De Staat, Dotan, Chef’ Special, Go Back to the Zoo, Kensington, Haevn en nog vele anderen.

Melanie van den Bosch en Tijn Bonnemaijers, die dit jaar de Popronde Wageningen organiseren, zijn heel enthousiast over de aankomende editie. Bonnemaijers is al twee keer eerder coördinator geweest, voor van den Bosch is het de eerste keer. Samen zijn zij ook actief bij Stichting Popcultuur Wageningen, waar zij zich ook bezig houden met het bieden van een podium aan (nog) onbekende, maar getalenteerde muzikanten. Zo vinden er maandelijks concerten plaats met singer-songwriters in de bblthk.

Dit jaar wordt het festival voor het eerst officieel afgetrapt. Bonnemaijers: “De Popronde is de laatste jaren uitgegroeid tot iets wat uit zijn kinderschoenen is gestapt en een vast imago heeft gecreëerd in Wageningen. Het trekt zo’n 3.000 tot 4.000 bezoekers en de hele binnenstad staat op zijn kop. Dat is heel mooi om te zien.” Bonnemaijers en Van den Bosch zijn daarom heel blij dat dit jaar de officiele opening van het festival wordt afgetrapt door de nieuwe wethouder van cultuur Anne Janssen. De opening vindt plaats om 16.00 uur in het restaurant van de HEMA en aansluitend gaat singer-songwriter YVI optreden. Later die avond starten de overige artiesten sin de rest van de binnenstad om 20.30 uur. Vanaf 00.45 uur barst in Café Loburg de afterparty los met een optreden van Lilø en zal er tot in de late uurtjes nog gedanst worden.

Kijk voor de volledige line-up op www.popronde.nl/steden/wageningen.

Reacties zijn gesloten.