Stadhuis nu ook expositieruimte


In de hal van het stadhuis van Wageningen komen tijdelijke exposities van Wageningse kunstenaars, ontwerpers of makers. Ook kunstenaars van buiten Wageningen kunnen een plek krijgen wanneer het werk over een Wagenings thema gaat of op een andere manier een duidelijke Wageningse link heeft. De exposities zijn vrij toegankelijk op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en duren vier tot zes weken.

De eerste expositie is nu te bewonderen en bevat schilderijen en tekeningen van Riekje Offerhaus. De expositie duurt tot 21 juni. Riekje Offerhaus, geboren in 1936 te Ede, woont al ruim 25 jaar in Wageningen. Mens, dier en natuur hebben haar altijd geboeid. Ze heeft veel in circussen getekend en ge-aquarelleerd. Haar diertekeningen in verschillende technieken, laten het dier in zijn natuurlijke houding zien. Ze tekent naar de werkelijkheid zonder behulp van foto’s. Dit geldt ook voor de landschappen, veelal gemaakt in de omgeving van Wageningen.

Burgemeester Geert van Rumund, “Met de exposities verwacht ik dat het stadhuis nog meer ’het huis van de stad’ wordt; een plek voor alle Wageningers met ruimte voor mooie ontmoetingen.” Wethouder Anne Janssen: “Door het stadhuis open te stellen voor tentoonstellingen kunnen meer Wageningers genieten van kunst, en bieden we kunstenaars een mooi laagdrempelig podium om hun werk te laten zien. Een aanwinst voor cultureel Wageningen.”

De bedoeling is dat het stadhuis circa vier keer per jaar een expositie herbergt. Doel is om daarbij samen te werken met exposities op Wageningen Campus en andere expositie-plekken. Zowel hangend werk als ruimtelijk werk kan geëxposeerd worden. Er is een commissie samengesteld die de exposanten werft en selecteert. De organisatie van de exposities is in handen van Robbert Kamphuis, meer informatie: exposeren@robbertkamphuis.nl.

Reacties zijn gesloten.