Tentoonstelling Kind onder Vuur


De reizende tentoonstelling ‘Kind onder Vuur’ staat van maandag 17 t/m vrijdag 21 juni in de Vredehorst, Tarthorst 1. Bezoekers van deze tentoonstelling maken kennis met kinderen die opgroeien in oorlogsgebied.

Kind onder Vuur laat leerlingen van het primair onderwijs kennis maken met Farah, Vian, Angie en Otim. Heel gewone kinderen, totdat ze ineens te maken kregen met oorlog. Aan de hand van opdrachten kunnen leerlingen ervaren hoe het is om op te groeien in conflictgebieden. Ook leren ze dat er zelfs in een oorlog regels gelden, namelijk die van het humanitair oorlogsrecht. De doelstelling van deze tentoonstelling is het overbrengen van het humanitair oorlogsrecht en het creëren van meer begrip voor leeftijdsgenootjes die in een oorlogssituatie opgroeien.

Verschillende basisscholen uit Wageningen en omstreken komen de tentoonstelling met de groepen 7 en/of 8 bezoeken. Op woensdagmiddag is iedereen van harte welkom om de tentoonstelling te bekijken en ervaren. Inloopmomenten zijn om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. De toegang is gratis.

De tentoonstelling Kind onder Vuur in Wageningen is een samenwerking tussen Wageningen45 en Rode Kruis Studentendesk Wageningen. Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op www.kindondervuur.nl.

Reacties zijn gesloten.