Monique Sleegers in Villa Hinkeloord


In Villa Hinkeloord aan de Generaal Foulkesweg is de solotentoonstelling van Monique Sleegers geopend door Johan Luijmes, de artistiek leider van Beeldengalerij Het Depot. De tentoonstelling is te zien tot en met 27 mei.

Monique Sleegers is beeldend kunstenaar, docent en kunsthistorica. Fragmenten van het menselijk lichaam vormen het uitgangspunt van haar werk. Zij is opgeleid als beeldhouwer, maar bouwt haar beelden al boetserend op. Het maken van beelden noemt zij haar grote passie, daarnaast draagt zij haar liefde voor het vak ook uit als docent kunstgeschiedenis en docent beeldende vorming in het onderwijs en in workshops.
Kenmerkend voor haar werk zijn de tweedimensionale tekeningen naast haar driedimensionale beelden. Deze schaduwbeelden, zoals zij ze noemt, vormen met de beelden een harmonische eenheid. Voor Monique Sleegers staan deze complementaire vormen symbool voor de tweestrijd die zij voelt tussen lichaam en geest. De plastische vorm staat daarbij voor het concrete, de tweedimensionale tekening voor het denkbeeldige. Deze tweestrijd is volgens Monique Sleegers een balanceren en letterlijk en figuurlijk het in evenwicht brengen van lichaam en geest om de controle niet te verliezen.

Reacties zijn gesloten.