Tentoonstelling over de hongerwinter

Op de Campus van de WUR is tot 29 mei een tentoonstelling over de hongerwinter van 1944-1945 te zien. De tentoonstelling Hungerwinter: Food & Famine gaat over de ernstige voedselschaarste die in de winter van 1944-1945 een groot deel van Nederland teisterde, en de maatregelen die men trof om de gevolgen zo veel mogelijk te beperken. Er zijn affiches, boeken, documenten en luchtfoto’s te zien die focussen op het landbouw- en voedselbeleid in Nederland. De tentoonstelling begint bij de 1e Wereldoorlog. Hoewel Nederland toen neutraal bleef was er destijds wel degelijk sprake van voedseltekorten. Er werd een distributiewet voor de voedselvoorziening ingevoerd. De ervaring die in die periode werd opgebouwd kwam goed van pas ten tijde van de 2e Wereldoorlog.

Adres: Speciale Collecties, Forum Library, Wageningen University & Research. Gebouw 102. Droevendaalsesteeg 2, 6706KN Wageningen.
Openingstijden: Maandag-Vrijdag, 9.00 tot 13.00 uur. Wilt u ‘s middags komen, of met een groep? Stuur dan een e-mail naar speccoll.library@wur.nl.

Meer info (in het Engels) is hier te vinden.

Reacties zijn gesloten.