Met de tuinman door Arboretum De Dreijen

Arboretum de Dreijen
Wandelen door de botanische tuin De Dreijen is een ware belevenis! Helemaal als je dat doet met een van de tuinmannen, die al meer dan 30 jaar verbonden is aan het Arboretum.Telkens ontwaar je nieuwe doorkijkjes met prachtige bomen, struiken en bloemen. Beter kijkend verbaas je je over de wonderlijke wereld van het plantenleven. Wat te denken van een boombast vol met bosjes lange stekels, zoals je die van cactussen kent? Of een boom vol witte ‘zakdoekjes’, die bloemen blijken te zijn?

Arboretum De Dreijen heeft dan ook al een lange bestaansgeschiedenis. De aanleg in 1895 was een initiatief van de Rijkslandbouwschool, een voorloper van wat nu Wageningen University is. Leonard Springer, één van de bekendste landschaps- en tuinarchitecten van zijn tijd, en een groot kenner van bomen en heesters, kreeg de opdracht voor de aanleg. Hij liet zich inspireren door de toenmalige Engelse landschapsarchitectuur wat nog steeds herkenbaar is: kronkelpaden tussen de gazons, borders met hortensia’s, en een fraaie rotstuin met vijver. Ook het in 2013 aangelegde Pinetum is in deze stijl ontworpen.

Voor een rondleiding door één van de tuinmannen kunt u zich aanmelden via www.hetdepot.nl of in de hoofdlocatie van Beeldengalerij Het Depot. De rondleiding wordt gehouden op donderdag, in de even weken van het jaar, van 13.30 tot 15.00 uur. De kosten bedragen 5 euro p.p.

Arboretum de Dreijen is dagelijks te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Beeldengalerij Het Depot is geopend van donderdag t/m zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Reacties zijn gesloten.