VerhalenArk in Wageningse haven


Na vier jaar overzeese avonturen in het noorden van Europa is de VerhalenArk weer terug in Nederland. Sinds zaterdag 25 mei ligt de Ark in de Wageninse Rijnhaven. Hoe lang de VerhalenArk hier blijft, is nog niet bekend. Elke dag van 10.00 tot 18.00 uur zijn bezoekers welkom. De VerhalenArk neemt je mee op een reis langs de verhalen van Adam & Eva, Kaïn & Abel en Noach. En langs Abraham, Mozes en Samson tot aan het Nieuwe Testament. De Boom des Levens, die door de hele Ark groeit, verbindt de verhalen en laat het geheim zien van het Nieuwe Testament. De expositie is gemaakt door meer dan vijftien internationale kunstenaars, in opdracht en naar ideeën van Aad Peters en ontworpen door Michaela Bartonova uit Tsjechië.

De Ark is 70 meter lang, 10 meter breed en 13 meter hoog. Op vier verdiepingen met een inhoud van 2000 vierkante meter loopt de bezoeker door een interactieve expositie met scènes uit het oude en nieuwe testament. Vecht met Goliath, leef als Noach met zijn dieren of ontdek dat koning Salomo meer dan 1000 vrouwen had. Meer dan 500.000 mensen bezochten de expositie sinds de opening in 2010.

Hoewel de VerhalenArk vaak wordt omschreven als een drijvend bijbelmuseum, is het geen religieuze beleving. Of alle verhalen uit de Bijbel waar zijn, laat de VerhalenArk aan de bezoeker over. Aad Peters: “Het mooie is dat iedereen op de Ark het recht heeft het verhaal te lezen zoals hij dat wil. Daarom hebben we de Ark omgebouwd tot een culturele VerhalenArk, met het verhaal zoals dat in basis in de Bijbel staat. We laten de verhalen zelf spreken. Je kunt vrij door de Ark rondlopen ongeacht of je gelooft of niet. De verhalen zijn van onschatbare waarde en vertellen over elementen waar we normaal gesproken niet snel over praten. Wandelend door de Ark gebeurt dit vanzelf.”

Meer info op www.verhalenark.nl.

Reacties zijn gesloten.