Expo Wageningen in WO2 en de bevrijding 


Dankzij sponsorbijdragen en inzet van velen heeft museum De Casteelse Poort haar permanente expositie over WO2 en de bevrijding kunnen aanpassen aan moderne museumvereisten en aantrekkelijker kunnen maken voor bezoekers van alle leeftijden. Om de voltooiing te markeren, ontving het museum op 12 september alle personen die aan de make-over hebben bijgedragen. De officiële opening, oorspronkelijk gepland in het afgelopen voorjaar, vindt plaats op 23 april in het kader van de viering van 75 +1 jaar bevrijding.

De expositie is op verschillende fronten aangepast en uitgebreid. Twee nieuwe introductiefilms plaatsen de gebeurtenissen tijdens de oorlog in Wageningen in een nationaal en internationaal kader; de lokale oorlogssituatie krijgt hierin specifieke aandacht. Op de nieuwe wandvullende luchtfoto worden belangrijke locaties inzichtelijk. Bezoekers kunnen extra achtergrondinformatie mbv een touchscreen eenvoudig opzoeken. Voor kinderen is een interactief spel toegevoegd. En de vitrines bevatten vele objecten, die nog niet eerder aan het publiek zijn getoond. Engelstalige en Duitstalige toelichting maken de vernieuwde expositie ook interessant voor internationaal publiek.

De vernieuwing en verbetering van de expositie is mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van o.a. Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, Coöperatiefonds Rabobank Vallei en Rijn, het V-fonds, Provincie Gelderland en de vereniging Vrienden van het Museum.

Meer informatie (ook over coronamaatregelen voor uw bezoek): www.casteelsepoort.nl.

Reacties zijn gesloten.