Wereldgesprek met Roxane van Iperen


Interviewer Frénk van der Linden gaat donderdagavond 12 maart in gesprek met Roxane van Iperen over haar boek ’t Hooge Nest. In dit boek beschrijft zij het waargebeurde verhaal van twee Joodse zussen en hun familie in de zogenoemde ‘onderduikvilla’ ’t Hooge Nest tijdens de Tweede Wereldoorlog. De inloop in de bblthk is vanaf 19.30 uur. Start 20.00 uur. De avond is gratis, maar aanmelden via educatie45@wageningen.nl is verplicht.

De avond wordt gehouden in het kader van de Wereldgesprekken, georganiseerd door Wageningen45. In deze gesprekken worden toonaangevende gasten geïnterviewd over (actuele) thema’s op gebied van vrede, vrijheid, veiligheid en democratie. Na afloop van het Wereldgesprek met Roxane is er gelegenheid tot napraten en een drankje.

Roxane van Iperen (1976) is jurist en publicist. Ze schrijft voor o.a. Vrij Nederland, Het Financieel Dagblad, NRC Handelsblad, Het Parool en De Morgen. In 2016 was ze gastcorrespondent Brazilië voor De Correspondent en verscheen haar roman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. In 2018 volgde ’t Hooge Nest over de geschiedenis van haar huis in Naarden, waar de Joodse zusjes Janny (1916-2003) en Lien Brilleslijper (1912-1988) tijdens de Tweede Wereldoorlog een verzetscentrum en toevluchtsoord voor onderduikers runden. ’t Hooge Nest stond een jaar onafgebroken in de CPNB Bestseller 60 en won ze in 2019 de Opzij-literatuurprijs.

Frénk van der Linden (1957), freelance journalist, werkt voor de NTR-radio (Kunststof), KRO/NCRV-televisie en de Volkskrant. Hij publiceerde sinds eind jaren zeventig talloze interviews, reportages en documentaires. ‘Schoolvoorbeelden van prestaties op zeer hoog niveau’, oordeelde de jury die hem de Prijs voor de Nederlandse Dagbladjournalistiek toekende voor vraaggesprekken in NRC Handelsblad.

Reacties zijn gesloten.