Wereldmuziekconcert ‘Ver&Lekker’


Wat van ver komt is lekker. Het Charivari trio en het Wagenings Volkooren brengen op 10 juni een gezamenlijk zondagmiddagconcert met muziek uit verre landen in de oorspronkelijke taal. Elk lied gaat over zoiets als liefde, verdriet, weemoed, dapperheid of geluk. De teksten zult u dus waarschijnlijk niet verstaan, maar wel begrijpen. En waarom dat exotische toch wel erg lekker is. Al was het maar voor de afwisseling.
Het wereldmuziekconcert is in de kleine zaal van Theater Junushoff . Het begint om 15 uur, een toegangskaartje kost 10 euro en is te verkrijgen via www.volkooren.nl.

Het Charivari trio zingt en speelt met viool, accordeon en contrabas, muziek van Roemenië tot Venezuela. Charivari brengt daarmee een onweerstaanbare mix van volksmuziek uit Oost-Europa en Zuid-Amerika.

Volkooren is een koor met 50 leden waarbij afwisseling en plezier in het samen zingen centraal staat. Scandinavische liederen worden afgewisseld met Armeense, Portugese met Ierse, Perzische met Boliviaanse en ga zo maar door. Gezamenlijk verzorgen ze een middag vol afwisseling, maar ook vol passie en melancholie, verrassend samenspel, virtuositeit en humor.

Reacties zijn gesloten.