Zondaguniversiteit


Wegens groot succes geprolongeerd; de Zondaguniversiteit. Op zondagmiddagen in januari geven wetenschappers van Wageningen Universiteit in de bblthk een één uur durend college over onderwerpen die dicht op de huid zitten van de ‘gewone’ burger. Laat u meenemen in de wereld van Wageningen Universiteit. De toegang is gratis, maar kom wel op tijd want vol is vol. De colleges beginnen om 15.00 uur.

21 januari Dr. Gerry Jager | Jonge kinderen en groente eten – een moeilijke combinatie?
Vrijwel iedereen is overtuigd van het belang van een gezond eetpatroon met veel groente en fruit. Het aanleren van een gezond eetpatroon op jonge leeftijd is hierbij essentieel, want jong geleerd is oud gedaan. Maar hoe krijg je als ouder je kindje aan de groente? Dat kan aangezien het overgrote deel van onze smaakvoorkeur is aangeleerd.

28 januari Ir. Toine Timmermans | Samen tegen Voedselverspilling
In Nederland verspillen we met z’n allen een enorme berg aan goed voedsel, jaarlijks tussen de 1.7 en 2.5 miljoen ton. Zo’n 40-45% van de verspilling gebeurt bij consumenten thuis. Per huishouden gemiddeld zo’n 450 euro per jaar. Hoe maken we van Wageningen een levend laboratorium tegen voedselverspilling om het tij te keren?

Reacties zijn gesloten.