Gezonde voeding bij Goed Gesprek

Tussen alle nieuwjaarsborrels door is er op woensdag 9 januari gewoon weer een Goed Gesprek Onder de Linden. Het Goede Gesprek is als vanouds gratis toegankelijk in Café Onder de Linden, Haagsteeg 16, aanvang 20.15 uur.

In het kader van goede voornemens is te gast prof. dr. ir. Ellen Kampman, hoogleraar Voeding en ziekte bij Wageningen University & Research. Zij onderzoekt onder andere de rol van voeding ter preventie en overleving van kanker. Een glas rode wijn per dag, is dat wel goed? En hoe zit het met rood vlees? Hoe weten we eigenlijk of dat wat we eten wel of niet goed voor ons is? Kampman weet precies welke beweringen over de relatie tussen gezondheid en voeding kloppen en vooral welke totale onzin zijn. En waarom rode wijn toch minder gezond is dan we denken.

Ook te gast is Drik Möller, geboren en getogen Wageninger, afkomstig uit De Buurt. Al vanaf zijn vijftiende zit hij, evenals zijn vader, in de ambulante handel. Op de markt in Wageningen staan hij en zijn vrouw samen als ‘groenteboeren’ vooral met appels en peren.

Ook te gast is Jaap Meurs; zanger van diverse Wageningse bluesbands zoals Big Jake & the Two Timers. Hij is ook bestuurslid van de Wageningse Bluesclub XXL en treedt op 19 en 20 januari op bij de Wageningse Blueskroegentocht.

De goede gesprekken worden geleid door Jelle de Gruyter, Leo Klep en Eric Wijnacker, de presentatie is in handen van Wim Huijser. René Siemens, landschapsarchitect en bestuurslid van Wageningen Monumentaal, neemt dit keer de gastcolumn voor zijn rekening. Het muzikaal intermezzo wordt dit keer veelstemmig ingevuld met een combinatie van een tweetal Wageningse vocalgroups: Yambe en Echo, onder leiding van Tom Erics.

Reacties zijn gesloten.